Δήμος Καστοριάς

Χρήστος Μουρατίδης

mouratidhs
27/03/2020

Χρήστος Μουρατίδης

Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων

Με προοπτική και σχέδιο να απαντήσουμε στις προκλήσεις και τις αναγκαιότητες της νέας εποχής καθιστώντας το Δήμο μας τόπο ευκαιριών και δημιουργίας. Ας μετατρέψουμε τις ανησυχίες και τα όνειρα μας σε προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι Ώρα Συλλογικής Δράσης, είναι Ώρα για ΔΟΥΛΕΙΑ

Βιογραφικό

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα να επικεντρώνονται κυρίως στους Πολιτικούς και Κοινωνικούς θεσμούς και σε ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικών ανισοτήτων.

Μεταπτυχιακό δίπλωμα από το ΕΑΠ με αντικείμενο «Επιστήμες της Αγωγής»

Επίσης έχω παρακολουθήσει τις παρακάτω ειδικές εκπαιδεύσεις : α) «Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες / Δυσλεξία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, β) «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» και γ) «Επαγγελματικό Προσανατολισμό & Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας»

Έχω εργαστεί σε:

 1. Κοινωνικές δομές και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως υπεύθυνος δομής στήριξης για την καταγραφή και ενημέρωση των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας (πολιτιστικών, περιβαντολλογικών,κ.α.) για την ενδυνάμωση των δράσεων τους και αξιοποίηση των πολιτιστικών τους πόρων.
 2. Ως σύμβουλος Προγραμμάτων σε δράσεις του ΕΣΠΑ, ενώ έχω συμμετάσχει και υλοποιήσει κοινωνικές & πολιτικές έρευνες στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
 3. Από το 2010 έχω αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για το χώρο της επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε., έχοντας συμμετοχή σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ από το 2013 είμαι συνεργάτης της εφημερίδας Νέα Καστοριά.

Έχω εκπονήσει έρευνες και εργασίες τις οποίες παρουσίασα σε Συνέδρια και Ημερίδες για ζητήματα Κοινωνικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Εκπαίδευσης και Σύγχρονων Εξαρτήσεων

Συμμετέχω σε Συλλογικές και Επιστημονικές δράσεις, από τα φοιτητικά μου χρόνια που υπήρξα ιδρυτικό μέλος της Παράταξης Ανεξάρτητων Κοινωνιολόγων.

Σήμερα είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Ο τόπος μου και η καθημερινότητα μας με ενδιαφέρουν άμεσα, για το λόγο αυτό και δραστηριοποιούμε σε συλλογικά εθελοντικά όργανα Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Είμαι παντρεμένος με την Ειρήνη Μιχαηλίδου, Εργοθεραπεύτρια και έχουμε δυο παιδιά.

Αρμοδιότητες

Η Αντιδημαρχία είναι αρμόδια για την οργάνωση, το συντονισμό, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των λειτουργιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού και μόνο για το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στον συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο μεταβιβάζονται οι εξής αρμοδιότητες:

 • Σχεδιασμός, εισηγήσεις και μέριμνα για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού για την προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο.
 • Ανάδειξη όλων των αξιόλογων σημείων σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα
 • Ενεργοποίηση κινήσεων για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου
 • Προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής καθώς και περαιτέρω ανάδειξη και προβολή
 • Σχεδιασμός, εισηγήσεις και υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου
 • Επαφές για συνεργασία με διεθνή tour operator
 • Συνεργασία με τους φορείς και τις επαγγελματικές ενώσεις της περιοχής για την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού
 • Δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες περιοχές εντός και εκτός της χώρας
 • Διοργάνωση ημερίδων, επισκέψεων και συναντήσεων με ξένους δημοσιογράφους και διεθνή τουριστικά πρακτορεία
 • Συνεργασία με οργανισμούς και συλλόγους του απόδημου ελληνισμού
 • Διαχείριση & παρακολούθηση διαδικασίας αδελφοποιήσεων
 • Μνημόνια τουριστικής συνεργασίας με πόλεις του εξωτερικού με κοινό ιστορικό ενδιαφέρον πχ. λιμναίοι οικισμοί των ελβετικών, γερμανικών και ιταλικών λιμνών
 • Ανάπτυξη διμερών σχέσεων με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης