Εμβολιασμός της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας – Εαρινή Καμπάνια 2020

Αλεπουδες Λύσσα

Από τη Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπ.Α.Α.Τ. γνωστοποιείται έναρξη της εαρινής εκστρατείας του 2020 για τον από του στόματος εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας.

            Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ρίψεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 12η Mαϊου 2020.

Το πρόγραμμα της εναέριας διανομής εμβολίων-δολωμάτων είναι το ακόλουθο:

  • Έναρξη (12/05/2020) από την αερολέσχη της Ξάνθης
  • Μετάβαση στο αεροδρόμιο Τερψιθέας Λάρισας (περίπου 17-19 Μαΐου)
  • Μετάβαση στην αερολέσχη του Αγρινίου (περίπου 24-26 Μαΐου)
  • Τέλος οι ρίψεις θα ολοκληρωθούν από την αερολέσχη Φλώρινας ή Παναγίτσας Έδεσσας με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης τις 27-30 Μαϊου.

Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα γίνουν ρίψεις για 6-8 πτητικές ημέρες καλύπτοντας τις περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βορειοδυτικές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας

            Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα το κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για τα παρακάτω προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά:

 

Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό – ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ιό της λύσσας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επαφή με τα εμβόλια – δολώματα.

– Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί το εμβόλιο – δόλωμα από κάποιο σημείο, απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών ή πλαστικής σακούλας.

– Σε περίπτωση που κάποιο ζώο προσλάβει το εμβόλιο-δόλωμα, δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης του από το στόμα του ζώου.

– Σε περίπτωση κατάποσης του δολώματος, συστήνεται να μην έρθει σε επαφή ο ιδιοκτήτης του ζώου ή γενικότερα άλλα άτομα με το ζώο που προσέλαβε το δόλωμα για τουλάχιστον μία μέρα μετά την πιθανή πρόσληψη του εμβολιακού δολώματος.

             Με σκοπό την ενημέρωση όλων των πολιτών, υπάρχει σχετικό για τη λύσσα μήνυμα, το οποίο μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://youtu.be/P_LIR0o5B58

 

 

Σας προτείνουμε...

Skip to content