Συνάντηση με τα παιδιά του Επιστημονικού Συνδέσμου ΝΙΚΗ

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Α. Αγγελής παραβρέθηκε στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ.     Σ. Αδαμόπουλου, με τα παιδιά του Επιστημονικού  Αθλητικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ «VictorArtant» – ΝΙΚΗ, στο πλαίσιο πολυήμερου προγράμματος διαβίωσης που πραγματοποιούν στο Νομό Καστοριάς. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης  διαβίωσης των ΑμεΑ, όπου ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος πραγματοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά, ώστε να μπορούν τα παιδιά, μέσω των εμπειριών που αποκτούν, να αναπτύξουν και  να εξελίξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, κάτι που θα τους βοηθήσει ουσιαστικά στη μετέπειτα ένταξη και ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα 10 ατόμων (ηλικίας 14 έως 48 ετών) αποτελούμενη από θεράποντες ιατρούς και παιδιά, φιλοξενούνται στην περιοχή μας από τις 02 Ιανουαρίου έως  και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Το όλο εγχείρημα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τόσο η Περιφερειακή όσο και η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του προγράμματος και συμβάλλοντας  στην άρτια οργάνωση και φιλοξενία των συγκεκριμένων ατόμων στην περιοχή μας.

Σας προτείνουμε...