Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για το θάνατο του Καθηγητού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, διατελέσαντος Δημάρχου, Βουλευτή Καστοριάς επί σειρά ετών και Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ : «Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Καθηγητού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, διατελέσαντος Δημάρχου, Βουλευτή Καστοριάς επί σειρά ετών και Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης».

 

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα  Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11 το πρωί, ο Πρόεδρος, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, ανέφερε ότι ο μεταστάς διετέλεσε Δήμαρχος Καστοριάς,  μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου επί σειρά ετών και Υπουργός της Κυβέρνησης.

Η προσφορά του στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην πολιτική ζωή υπήρξε εξαιρετική. Διακρίθηκε για την αξιοπρέπεια, το ήθος, τη συνέπεια, την αποφασιστικότητα και τίμησε τους οικείους του και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, ως ελάχιστη έκφραση τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος, 

αποφάσισε ομόφωνα :

1) Την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος:

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, με την αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του εκλεκτού συμπατριώτη μας, Καθηγητού Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, διατελέσαντος Δημάρχου, Βουλευτή Καστοριάς επί σειρά ετών και Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκφράζει την θλίψη  και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του  αείμνηστου, ο οποίος με τη στάση ζωής, την ευρυμάθεια, την ευγένεια και το δημοκρατικό ήθος τίμησε την εκπαιδευτική οικογένεια, το κοινοβουλευτικό σώμα και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την Καστοριά».

2) Ο επικήδειος λόγος να αναγνωσθεί από το Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή.

3) Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

4) Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.

5) Να αναρτηθεί το παρόν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

 Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό: 276/2017.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜOTIKOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Ιωάννης Τόμου

Σας προτείνουμε...

Skip to content