Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας από αέρος με εμβολιακά δολώματα για την άνοιξη του 2017

Αλεπουδες Λύσσα

Από τη Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπ.Α.Α.Τ. γνωστοποιείται η περιοχή διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά τη λύσσα για το χρονικό διάστημα από 13/05/2017 μέχρι 23/05/2017.           

            Το πρόγραμμα των ρίψεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

            Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα το κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για τα παρακάτω προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά:

 

Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό- ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ιό της λύσσας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επαφή με αυτό.

– Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί το εμβόλιο – δόλωμα από κάποιο σημείο, απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών ή πλαστικής σακούλας.

– Σε περίπτωση που κάποιο ζώο προσλάβει το εμβόλιο-δόλωμα, δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης του από το στόμα του ζώου.

– Σε περίπτωση κατάποσης του δολώματος, συστήνεται να μην έρθει σε επαφή ο ιδιοκτήτης του ζώου ή γενικότερα άλλα άτομα με το ζώο που προσέλαβε το δόλωμα για τουλάχιστον μία μέρα μετά την πιθανή πρόσληψη του εμβολιακού δολώματος.

 Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και το προβλεπόμενο  σχέδιο πτήσης ρίψεις  δολωμάτων με αεροπλάνα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για 13/05/2017 έως και 23/05/2017. (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών π.χ. καιρικές συνθήκες).

15.05.2017 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΣΑ ΕΤΟΥΣ 2017

Σας προτείνουμε...