ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ . ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

                                 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Παρουσίαση1Ο Γιάννης Καλπούζος κατάγεται από το χωριό Μελάτες της Άρτας, ενώ, ως εσωτερικός μετανάστης, ζει μόνιμα στην Αθήνα από το 1983.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής έργα του:

Η ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος» (Ελληνικά Γράμματα 2000).

Η συλλογή διηγημάτων «Μόνο να τους άγγιζα» (Κέδρος 2002).

Το μυθιστόρημα «Παντομίμα Φαντασμάτων» (Άγκυρα 2005), το οποίο κυκλοφόρησε σε επιμελημένη στο σύνολό της επανέκδοση το 2015 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο: «Σάος» και υπότιτλο: «Παντομίμα Φαντασμάτων».

Οι ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί» με την οποία ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το κρατικό βραβείο ποίησης, (Εκδόσεις Ίκαρος 2006 και 2007).

Με το διήγημα «Ο Λευτέρης» συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Τέλος καλά, όλα καλά», (Καστανιώτης 2012).

Το μυθιστόρημα «Άγιοι και δαίμονες» (Μεταίχμιο 2011-Ψυχογιός 2015).

Το μυθιστόρημα «Ουρανόπετρα» (Μεταίχμιο 2013).

Το μυθιστόρημα «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» (Ψυχογιός 2014).

Το μυθιστόρημα «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (Μεταίχμιο 2008-Ψυχογιός 2015). Το «Ιμαρέτ», μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα πολωνικά και στα τουρκικά, ενώ αναμένεται σύντομα η έκδοσή του στα Αραβικά.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί σε δύο τόμους κα η διασκευή του «Ιμαρέτ» σε νεανικό μυθιστόρημα (για παιδιά άνω των 10 ετών) με τίτλους: «Ιμαρέτ, Οι δυο φίλοι και ο παππούς Ισμαήλ» και «Ιμαρέτ, Φάρσες, πόλεμος και όνειρα». Την εξαιρετική εικονογράφηση στην εν λόγω έκδοση έχει κάνει ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς.

Ο Γιάννης Καλπούζος έχει γράψει και τους στίχους στο παιδικό θεατρικό έργο «Τρυφεράκανθος» της Ελένης Πριοβόλου, καθώς και τους στίχους 70 τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» που ερμήνευσε η Γλυκερία, «Δέκα μάγισσες» με τον Γιάννη Σαββιδάκη, «Να ‘σουν θάλασσα» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, «Τι μου ‘χει φταίξει τι μου ‘χει λείψει» με την Ελένη Πέτα, «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα» με τον Ορφέα Περίδη, το οποίο ερμήνευσε και ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Μανώλης Λιδάκης, και άλλα πολλά γνωστά τραγούδια.

Τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το μυθιστόρημά του με τίτλο: «σέρρα» και υπότιτλο: «Η ψυχή του Πόντου». Τον Γιάννη Καλπούζο συνδέει με τον Πόντο η απώτατη καταγωγή του.

 

11061_prosklisi 11061_afisa_35x50

11061_prosklisi

Σας προτείνουμε...

Skip to content