Περιήγηση

Επισκεφθείτε το SmartCul2re

ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ : Μέσα στην πόλη θα δείτε τα μαγαζιά, τα καφέ, τα εστιατόρια καθώς και τη σύγχρονη δομή των κτιρίων. Επισκεφθείτε το Βυζαντινό μουσείο και ξεναγηθείτε στις πολυάριθμες εκκλησίες. Αξίζει και ένας βραδινός ρομαντικός περίπατος δίπλα στη λίμνη.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ : Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Καστοριάς, στην πλατεία Ντολτσό με τα καλντερίμια, τα αρχοντικά και την νοσταλγική ατμόσφαιρα του παλιού μεγαλείου. Εκεί υπάρχει το Λαογραφικό μουσείο, το Ενδυματολογικό και το Δεληνάνειο.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ : Στο μπαλκόνι της Καστοριάς θα απολαύσετε το πανόραμα της πόλης, της λίμνης και των μεγάλων βουνών που την περιβάλλουν. Θα δείτε το Θεατράκι του Βουνού και στην κορυφή τον Άγιο Αθανάσιο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ : Ξεκινώντας από την νότια παραλιακή λεωφόρο θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την ομορφιά του φυσικού τοπίου του γύρου της λίμνης. Ανάμεσα από κλαίουσες ιτιές και πλατάνια θα δείτε την Σπηλιά του Δράκου, το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας και τον Ναυτικό Όμιλο καταλήγοντας στην περιοχή Απόζαρι στην βόρεια πλευρά της πόλης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ : Ξεκινώντας πάλι από την νότια παραλιακή λεωφόρο βγαίνετε από την πόλη και συναντάτε το Δισπηλιό με τον Λιμναίο Οικισμό. Περνάτε από τα χωριά Μαυροχώρι, Πολυκάρπη, Κρεπενή, Φωτεινή, Μεταμόρφωση και Τοιχιό φθάνοντας πάλι στην Καστοριά από την βόρεια πλευρά.

Skip to content