Κέντρο Συμβουλευτικής

kentro symvouleutikis_logo

KENTROSYMVOULEYTIKHSΤο κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς αποτελεί έναν χώρο υποστήριξης και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός μα πάνω από όλα η εχεμύθεια, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του κέντρου.

Πρόκειται για έναν ασφαλή χώρο που διέπεται από άνευ όρων αποδοχή, ενσυναίσθηση και θετική αναγνώριση.

Απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οπουδήποτε είδος βίας (συναισθηματική, λεκτική, κοινωνική, οικονομική, σεξουαλική) καθώς και σε γυναίκες θύματα πορνείας και trafficking.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι η ατομική και ομαδική συμβουλευτική, η ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών, η διασύνδεση με υγειονομικούς φορείς και φορείς ασφάλειας καθώς και η συνεργασία και παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, διεξάγονται εκστρατείες ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, εκπαιδευτικές ημερίδες, σχετικές έρευνες που αφορούν στη βία και ομάδες γονέων που απαρτίζονται από μητέρες.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν και διασφαλίζονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

 

Τηλ.-Fax:  2467022122

supportwomenkastoria.blogspot.gr facebook.com/supportwomenkastoria 

e-mail: counsellingwomenkastoria@gmail.com  

Διεύθυνση : Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς, περιοχή Χλόη

Ωράριο λειτουργίας 7:3015:30

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς αποτελεί κομμάτι ενός πανελλαδικού δικτύου, 50 φορέων συνολικά, που εξυπηρετούν τις ανάγκες γυναικών που είναι ή υπήρξαν θύματα βίας. Συνολικά, ανά την Ελλάδα, λειτουργούν 30 συμβουλευτικά κέντρα, 19 ξενώνες φιλοξενίας γυναικών καθώς και η εικοσιτετράωρη υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή, το 15900.

Όλοι οι φορείς εντάσσονται στο  ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Skip to content