Κέντρο Κοινότητας

Κέντρο Κοινότητας-logo

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καστοριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του από 1/08/2017 και στεγάζεται προσωρινά στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Μακεδνών στην είσοδο του Μαυροχωρίου. Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση του Κέντρου στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Τουρισμού,Αθανασίου Διακου 1 ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγα)

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα δομή και αποτελεί μια δράση <<ομπρέλα>>, παρέχοντας υπηρεσίες υποδοχής, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης των πολιτών με όλα τα προγράμματα και υπηρεσίες στην περιοχή παρέμβασης.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 1. ΥΠΟΔΟΧΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
 • Πληροφόρηση,κατεύθυνση και παραπομπή των πολιτών σε προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο όπως επιδόματα , Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ,ΤΕΒΑ κ.τ.λ.
 1. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ
 • Υποστήριξη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας
 • Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας (π.χ Κέντρα Κακοποίησης Γυναικών , δομές Ψυχικής Υγιεινής , δομές για Αμέα , Κοινωνικά Φροντιστήρια , προγράμματα για ηλικιωμένους ,προγράμματα για Ρομά κ.ά ).
 • Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης π.χ ΟΑΕΔ και συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας , (επικοινωνία με φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών και εργαζομένων π.χ Επιμελητήριο , Εργατικό Κέντρο κ.ά ).
 1. ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη και εξατομικευμένη προσέγγιση.
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό , επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο , όπως ημερίδες , εισηγήσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
 • Δικτύωση με φορείς της τοπικής κοινωνίας (σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι κ.ά ).
 • Ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο

Στελέχωση του Κέντρου

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καστοριάς στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Ωράριο Λειτουργίας

Το Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 08:00π.μ-16:00μ.μ

Επικοινωνία

Κοινωνική Λειτουργός : Κυριλλίδου Αγγελική

Κοινωνική Λειτουργός: Κωστοπούλου Αθανασία

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 24670-27191, 27725

e-mail : kentrokoinotitas@kastoria.gov.gr

Skip to content