Εθελοντική Ομάδα

ethelontiki_omada

ethelontiki_omada_2Η Εθελοντική Ομάδα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ», αποτελεί μια ομάδα πολιτών του Δήμου Καστοριάς, η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κάτοικων όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρου του Δήμου.

Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 και έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις. Σκοπός του Δήμου Καστοριάς με τη δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας είναι να επικοινωνήσει το μήνυμα « ότι τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών, δηλαδή οι εθελοντές του πονεμένου κόσμου κάνουν πιο υποφερτό τον πόνο, γιατί ο πόνος που μοιράζεται απαλύνεται. Προσφέρουν συνυποφέροντας. Ο ανθρωπισμός είναι πάθος. Αυτό το πάθος, αυτό το είδος ζωής πρέπει να βάλει ο κάθε δημότης ορόσημο στη ζωή του».

Πρωταρχικοί στόχοι της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Καστοριάς είναι η προστασία, δια μέσου των μελών της, όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κυρίως των παιδιών, η επανένταξη των τοξικομανών και των φυλακισμένων, η παροχή βοήθειας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, η προστασία των τοπικών μνημείων, η διοργάνωση νέων και η συνέχιση των ήδη υπαρχόντων πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και η αρωγή στον τομέα της παιδείας και του αθλητισμού.

Εν κατακλείδι, η Εθελοντική Ομάδα συνεχίζει να αυξάνει τα μέλη της και να διευρύνει το πνεύμα της, θέτοντας ως στόχο της να μεταδώσει το πνεύμα του εθελοντισμού σε όλους τους πολίτες του Δήμου Καστοριάς, αλλά και να υλοποιήσει άμεσα σημαντικό αριθμό δράσεων που υπάρχουν στο χρονοδιάγραμμά της.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι δράσεις που έχει υλοποιήσει η ομάδα ποικίλουν. Προς οικονομία χρόνου θα σταθούμε σε κάποιες από αυτές προκειμένου να σκιαγραφήσουμε το πλαίσιο δράσης της. Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα, έχει πραγματοποιήσει μια λουλουδοφύτευση στην βόρεια παράλια της Καστοριάς, έχει αναπλάσει τη Λεωφόρο των Κύκνων καθώς και την περιοχή της Νότιας παραλίας.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά η ομάδα επικεντρώνεται κυρίως σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή των μελών της στην Ποδηλατοδρομία που έγινε με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, μέλη της ομάδας μας συμμετείχαν στο Walk of Freedom που διοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς.

Τέλος, η Εθελοντική Ομάδα αφουγκραζόμενη τα σημεία των καιρών έδωσε το στίγμα της ανταποκρινόμενη με ευαισθησία στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των προσφύγων συγκεντρώνοντας είδη ρουχισμού – υπόδησης – κλινοσκεπασμάτων και τροφίμων.

Δομή

Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Καστοριάς υπάγεται στις αρμοδιότητες του γραφείου του Δημάρχου. Προσφέρει σε όλα τα μέλη της την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον Δήμο Καστοριάς, να εκθέσουν τις ιδέες τους και στην συνέχεια να συμβάλλουν στην διοργάνωση της δικής τους εθελοντικής δράσης.

Link: http://ethelonteskastorias.blogspot.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/Εθελοντική-Ομάδα-Δήμου-Καστοριάς

e-mail:  ethelonteskastorias@gmail.com

Τηλ. 2467351102  

Skip to content